De BMI een ander principe

Global Body Mass Index Calculator

cm
kg

Global Body Mass Index Calculator

Child BMI calculator is only valid for children between 2 and 20 years.

cm
kg

Steeds meer mensen krijgen te maken met overgewicht. Inmiddels is er al zoveel bekend over de lichamelijke ongemakken die door overgewicht ontstaan dat veel mensen kiezen om af te vallen door aan de lijn te gaan doen. Door je BMI bereken tool toe te passen in de periode dat je aan de lijn gaat doen heb je een handige tool in handen om doelen mee te stellen. De BMI betekent Body Mass Index. Je kunt deze handige BMI bereken tool gebruiken door je gewicht en lengte in te voeren. De BMI geeft dan aan of je overgewicht hebt en hoeveel. Ik vond het leuk de BMI berekening in te passen in mijn wekelijkse weegpartij.

Voor mij is het best moeilijk om langere tijd verstandig te blijven eten. Lekker slecht eten is veel makkelijker en kom ik overal tegen. Kijk maar eens tijdens een etentje bij vrienden. Bij binnenkomst wordt mij gevraagd wat te drinken en de hapjes en nootjes staan al klaar. Na het eten tref ik vaak nog chocolade aan bij de koffie. Een hele gezellige en normale situatie, maar voor mij moeilijk.

BMI berekenen toepassen
Ik vond het leuk om eens een ander principe toe te passen. Niet meer dan 1x per week op de weegschaal en daarna mijn BMI invullen. Op dat idee ben ik gekomen om mijn gedachten eens te doorbreken. Ik zat de hele dag tegen mijn buitenkant te vechten, ik zag mezelf alleen nog maar zoals anderen mij zagen dik. Ik wilde mijn gedachten eens helemaal omgooien en me alleen maar concentreren op 1x per week wegen en mijn BMI invullen.

BMI en doelen stellen
Door het gebruik van de BMI kun je jezelf doelen gaan leren stellen. Wel is het zaak om jezelf een realistisch doel te stellen. Je kunt beter eerst een paar pond afvallen dan 15 kilo kwijt te raken. Start eens met het doel om 1 of 2 pond per week af te vallen. Hoe langzamer hoe beter. Zelf ben ik begonnen met als doel een pond per week. Dat was al moeilijk voor mij. Ook de uitkomst van mijn BMI berekening ging langzaam naar beneden.

BMI berekenen en kaartjes maken
Wat ik zelf erg leuk vond tijdens de moeilijke periode om af te vallen was het maken van een klein kaartje met daarop de uitkomst van mijn wekelijkse BMI berekenen. Elke keer als ik in de verleiding kwam haalde ik het kaartje uit mijn tas en keek even naar mijn BMI getal.

Naast deze dingen die me houvast gaven en nog geven heb ik jullie al eerder verteld over mijn gebruik van Aminozuren. Dit wil ik als laatste nog even vertellen dat het gebruik van Aminozuren mij ook ontzettend heeft geholpen bij het afslanken.