Wat zijn vetten?

Al heel lang lees en hoor ik overal dat je beter zo min mogelijk vetten kan gebruiken. Het gebruik van minder vetten in je eten zou beter zijn voor je lichaam, hart en bloedvaten. Maar hoe weet je nu wat verkeerde vetten en goede vetten zijn. Er bestaan zoveel soorten vet. En moet je nu meer verzadigde of onverzadigde vetten eten en wat doen al die vetzuren met je lichaam en vetverbranding.

Wat zijn verzadigde en onverzadigde vetzuren?
Verzadigd vetzuur is verzadigd met waterstofatomen. Een vergelijkbaar voorbeeld is een lange rechte tak met allemaal bladeren eraan. Bladeren zijn de waterstofatomen. Verzadigd vetzuur zit in dierlijke producten zoals vlees, kaas, boter en melk. Plantaardig verzadigd vetzuur zit in palmolie, kokosolie, zonnebloemolie.

En onverzadigd vetzuur is een lange tak met af en toe geen bladeren waardoor de tak een knik maakt. Onverzadigd vetzuur zit in vette vis, noten.

Transvetten
Uit verschillende onderzoeken blijkt dat dit echt een een boosdoener is en ongezond is. Het maakt dat de bloedvatten dichtslibben. Dit vet zit in gebak, snoep, frituur en heel veel in fastfood. Daarnaast is er nog een ongezond vet en dat is omega 6 vetzuur. Dit zit n maisolie, zonnebloemolie en magarines

Vetten of een vetarm dieet
Vroeger dacht ik dat door het volgen van een vetarm dieet ik vanzelf zou afvallen. Dit is dus een fabel en werkt niet. Door uit te zoeken welke vetten ik beter wel of niet kan eten is het een stuk makkelijker om dit toe te passen in wat ik dagelijks eet. Je kan niet om vet heen we bestaan voor een groot deel uit vetten en hebben dat nodig voor ons lichaam.

Vetverbranding
Naast het eten van zoveel mogelijk gezonde vetten is beweging en sporten ook heel belangrijk. Ik weet gewoon dat als ik een periode ongezond eet mijn gewicht toeneemt. Dus door elke dag te letten op wat ik eet aan vetten voorkom ik dat mijn lichaam het vet gaat opslaan. Door elke dag te wandelen hou ik bv mijn vetverbranding goed op peil.

Vetverbranding en Aminozuren
Zoals ik al eerder in mijn blog heb geschreven ben ik een enthousiaste gebruiker van Aminozuren. Ik ben er echt van overtuigd dat dit enorm helpt bij mijn vetverbranding. Het effect is gewoon groot. Ik heb zelf niet zoveel tijd om te sporten waardoor ik misschien te weinig beweeg om goed en snel af te vallen. Door te letten op wat ik eet aan vetten en het gebruik van Aminozuren ondersteun ik mijzelf met een goede vetverbranding.