Diëten

Bloedgroepdieet

Een van de dieten die ik heb gevolgt was het bloedgroep dieet. Een vriendin die er mee begonnen was viel er goed vanaf. Dus ik ben dit dieet ook gaan volgen, mede omdat het ontwikkeld is door een natuurarts. Volgens deze arts is er een verband tussen je bloedgroep, bewegen, hoe het zit tussen je oren en nog enkele persoonlijke dingen en wat je eet.

Je kiest dus voeding wat gunstig is en past bij je bloedgroep. Natuurlijk heb je ook te maken met een lijst met voedingsmiddelen die je echt niet mag eten en die niet bij je bloedgroep passen. Ik ben erachter gekomen dat dit dieet niet is ontwikkeld om af te vallen. Wel komt de stofwisseling op gang. Je voelt wel dat je lichaam in balans komt. Afvalstoffen verlaten het lichaam en je komt in een beter humeur.

Bloedgroep AB

Zelf heb ik bloedgroep AB. Een bloedgroep die nog niet zo heel lang bestaat. Nog geen duizend jaar. Bloedgroep AB reageert het beste op deze tijd (volgens het boek). In de tijd dat ik dit dieet volgde at ik heel weinig vlees en vis. Groente en fruit waren het meest geschikt en mocht ik veel van eten. In het begin viel ik ervan af. Echter op de lange termijn heb ik dit niet volgehouden en verviel ik weer in mijn oude eetpatroon.

Soepdieet

Enkele jaren geleden kwam opeens het soepdieet in zwang. Natuurlijk heb ik dit ook uitgeprobeerd. Dacht dat ik er heel snel mee kon afvallen. Wat ook zo is en het kostte niet veel geld. Wat ik het grootste voordeel vond was dat ik het maar 7 dagen vol moest houden. Dit dieet was het begin van mijn jojo gewicht. Hier heb ik echt spijt van gehad. Dit dieet leert je niet hoe je moet afvallen en soep gaat heel snel vervelen. En honger bleef ik echt houden. Het was een heel gevecht om s’avonds geen stuk kaas naar binnen te werken.

Maagverkleining

Een aantal jaren geleven heeft een andere vriendin van mij een maagverkleining ondergaan. Ze is er nog steeds enorm blij mee. Ze woog 150 kilo en weegt nu nog steeds 80 kilo. 70 kilo lichter maar liefst. Ze voelt zich helemaal lekker, sport weer en loopt 10 km hard.

In het begin na de operatie is het best wel moeilijk. Ze voelde zich niet erg prettig. Gaandeweg merkte ze dat ze af ging vallen. Ze deed er niet veel moeite voor. Dat werkte ze werd er vrolijk van en zette door. Ze leerde haar voedingspatroon aanpassen, at hele kleine hoeveelheden en is dat blijven doen. Ze weet van lotgenoten dat als ze weer grotere porties gaat eten ze direct weer aankomt. Ze is gewoon blijven eten, heeft naar haar kleine maag geluisterd en is stabiel gebleven. Een hele grote prestatie.

Ik moet toegeven in het begin toen ze aangaf een maagverkleining te willen doen was er veel onbegrip van mijn kant. Maar eigenlijk was ik erg bezorgd. Het is gewoon een risico een maagverklein operatie. Nu jaren later ben ik blij dat ze toch heeft doorgezet en zoveel kilo’s is afgevallen.


Afslanken zonder dieet