Gewichtsproblemen

Steeds meer mensen worstelen met gewichtsproblemen

Als ik om me heen kijk zie ik steeds meer mensen worstelen met hun gewicht en aankomen. Terwijl de onderzoeken over elkaar heenbuitelen om mensen te laten zien dat je door overgewicht grotere kans loopt om ziek te worden of lichamelijke klachten te krijgen.

Gewichtsproblemen de baas
Wat ik ook zie is dat de meeste mensen aan een dieet beginnen en met behulp hiervan afvallen. Toch zijn ze binnen een jaar weer terug op hun oude gewicht. Behandelingen met medicijnen lijkt in korte tijd succesvol echter de bijwerkingen kunnen vervelend zijn. Niet voor langdurig gebruik om je gewichtsproblemen de baas te worden.

Gewichtsproblemen kinderen
Als de ouderen al worstelen met hun gewicht in balans te houden hoe zit het dan met de kinderen en jongeren van deze tijd. Volgens de onderzoeken op dit gebied zijn al één op de zeven kinderen en/of jongeren te zwaar. Verontrustende cijfers. Kijk alleen al in de supermarkten wat er te koop is op het gebied van snoep en chips. Moeilijk te weerstaan voor volwassenen en kinderen.

Zijn er oplossingen voor gewichtsproblemen 
Ja die zijn er zeker. Een aantal ervan gebruik ik zelf om mijn gewicht onder controle te houden. Dat is zeker niet makkelijk maar als je de cijfers ziet en de onderzoeken waaruit blijkt welke ziekten je kunt ontwikkelen bij gewichtsproblemen is het buiten de deur houden van de voedselindustriemarketing de moeite waard.