Koolhydraatarm dieet

Ben niet meer hetzelfde als eerst. Weer 5 kilo aangekomen en mijn buik zit behoorlijk in de weg. Snoepen en veel te veel eten, mijn oude gewoontes ik heb ze, ken ze en heb ze weer terug.

Het is allemaal weer voorbij gekomen. Maakt niet uit, kan het wel hebben, nu even niet. En na mij zelf door alles heen gevreten te hebben voelt het heerlijk en herkenbaar. Bijna denk ik zo wil ik leven en dan maar 150 kilo wat maakt het uit. Maar ik kan niet meer zo snel opstaan. Beweeg langzamer voel me niet lekker. Dat is de andere kant. Zit je ook weer in hetzelfde schuitje? Tijd om de draad op te pakken en te starten met het inpassen van een koolhydraatarm dieet en aminozuren.

Koolhydraatarm dieet toepassen
Voor mij is het duidelijk dat ik deze 5 kilo weer kwijt wil raken, het liefst zo snel mogelijk. Uit ervaring weet ik dat een koolhydraatarm dieet het snelste resultaat boekt. Het dieet langzaamaan in te passen in mijn huidige eetpatroon en langzaam op te bouwen. Als eerste laat ik koekjes, snoep en chips staan. Daarna ga ik mijn boterhammen, pasta, aardappels grotendeels vervangen door koolhydraatarm voedsel.

Koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarm recept
Meestal start ik met het vervangen van wraps door een Japanse pizza. Voor mij is dit een heerlijke start van een koolhydraatarm dieet. Onderstaand het recept.

Japanse Pizza
Dit is een recept voor 1 persoon.
– 160 gram spitskool
– 80 gram prei
– 60 gram bloem
– naar behoefte beetje keltisch zeezout/zout
– 3 eieren

Spitskool en prei heel fijn snijden en samen met het zout, bloem en eieren heel goed door elkaar scheppen. Olie in de koekenpan en het kleverige deeg in de pan scheppen en goed aandrukken. Laat de pizza op een laag vuurtje paar minuten lekker garen. Is de ene kant goudbruin dan omdraaien en de andere kant gaar laten worden. Op deze pizza bodem kun je heel veel groenten naar smaak garneren. Zelf vind ik het heerlijk om er een blikje zalm op te doen en even op te warmen.

Koolhydraatarme recepten

Koolhydraatarm dieet variatie
Belangrijk is om variatie aan te brengen. Vergeet niet dat alle soorten groente en fruit bouwstoffen bezitten die je echt nodig hebt. Het volgende wat ik aanpas zijn de aardappels, die vervang ik door zilvervliesrijst en peulvruchten. Een broodmaaltijd vervang ik regelmatig door havermoutpap. Als ik in de middag trek heb eet ik stukjes winterpeen. 

Koolhydraatarm dieet geeft energie
Door te starten met dit dieet merk ik dat ik mijn sombere gedachten om kan zetten in positieve gedachten. Ik zit niet meer bij de pakken neer en krijg weer vechtlust en geloof in mijzelf dat de 5 kilo teveel er binnen twee maanden weer af is. Ik ga weer grip krijgen op mijn leven.